Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки питки»Содени питки с ленено брашно

Содени питки с ленено брашно

Содени питки с ленено брашно
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Топли содени питки със шарена солчица - простичко, но много вкусно!"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • ленено брашно - 1 с.л.
  • брашно - бяло за замесване
  • зехтин - 5 с.л.
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се сипва 3 чаши бяло брашно и се смесва с лененото. Добавя се сол, захар и 3 с. л. зехтин. Чуква се яйцето и прибавяме киселото мляко с разбита в него сода за хляб.

Разбърква се с вилица и като се загребва от брашното да стане топка тесто, се замесва. Покрива се с кърпа и оставяме да си почине за 30 минути.

Разделя се на 6-7 топчета и нареждаме в намаслена тава. Отгоре с нож се правят 6-7 разреза.

Печем питките в загрята фурна 190 градуса до готовност. Изваждат се малките питки, намазваме с останалия зехтин и поднасяме с шарена сол.

Содените питки с ленено брашно са уникално вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: