Начин на приготвяне
В тавичка се сипва бяло брашно и оформяме кладенче.
В домашно квасено кисело мляко се разбива сода за хляб, да шупне, и сипваме в брашното.
Чуква се яйцето, добавят се сол, ленено брашно и извара.
Разбърква се добре с вилица на гъста смес, но без да се меси. Разделя се на 4 части. Поръсват се с брашно и леко с пръсти се овалват на топчета.
Поставят се в тава върху хартия или тефлоново килимче да не залепва.
С дръжката на лъжицата се оформя в средата дупка и поставяме кубче масло.
При печене то се топи и облива хлебчето.
Печем в загрята фурна на 180 градуса до златисто около 20-25 минути.
Хапваме топли готовите малки питки, чудесни са за обяд и закуска!
Малките содени питки с извара и ленено брашно са готови.