Печена тиква с мед, канела и тръстикова захар

МариянаМариянаМастър Шеф7302616136
22/12/2018
"Не е като обикновената печена тиква, тази печена тиква с мед и тръстикова захар е уникално вкусна "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 765
  • Преглеждания за месеца124
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • тиква - 1 бр. цигулка
  • тръстикова захар - 100 г
  • мед - 100 г
  • канела - 2 пакетчета
  • вода - 1 ½ ч.ч
  • ванилия - 1 ампула
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режем тиквата през средата с нож и с помощта на лъжица вадим семената от вътре. Почистваме я много добре от ненужната вътрешна част.

Взимаме си 1 голяма тавичка. Нарязваме тиквата на парчета. Нареждаме в тавата тиквените парчета с корите надолу. Отгоре ръсим всички парчета равномерно със захар.

После нанасяме хубав размекнат мед. Ръсим за аромат 1 ампула ванилия. Най-накрая ръсим обилно с канела всички парчета.

Наливаме в тавата вода между парчетата и печем в загрята на 200°C фурна до омекване на тиквата и запичането и отгоре с приятен загар.

Още топла сервираме, но и студена печената тиква е все така вкусна.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар