Патешко с ряпа в гювеч

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Патешко с ряпа в гювеч
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Вземете си по-голям гювеч, за да го напълните с патешко и ряпа"

Необходими Продукти

  • патешко месо - 4 бр. бутчета или други части
  • ряпа - 1 бр. жълта, сладка
  • черна ряпа - 1 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • бульон - 500 мл
  • патешка мас - 1 с.л
  • подправки - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешкото месо се запържва в тиган от всички страни. Изважда се и се слага настрана.

Зеленчуците се обелват и нарязват на кубчета. Лукът се нарязва на шайби и се задушава в малко мазнина.

Месото се поставя в глинен съд или гювеч. Добавят се нарязаните зеленчуци и задушеният лук.

Подправя се с подправки на вкус, сол и черен пипер, залива се с бульон и се задушава до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: