Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Гювеч»Новогодишен гювеч с патешко и кисело зеле

Новогодишен гювеч с патешко и кисело зеле

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Новогодишен гювеч с патешко и кисело зеле
Снимка: Яница Николова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
75 мин.
Готвене
135 мин.
Общо
210 мин.
Порции
7
"И на трапезата се чува шум от вилици и капаци, защото сме сервирали гювече с патешко месце и кисело зеле"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 бр.
  • патешко месо - 500 - 600 г
  • люти чушки - 3 бр.
  • зелев сок - 2 ч.ч.
  • черен пипер - 1 ч.л. на зърна
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • чесън - 3 гл., почистен
  • олио - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото зеле и лютите чушлета се нарязват на ситно и се слагат в гювеча. Подправя се със счукания пипер, целите скилидки чесън, дафиновия лист, олиото.

Отгоре се нарежда предварително свареното в около 1 литър вода, патешко месо, за 1 час, посолява се на вкус. Налива се зелев сок и малко от бульона.

Пече се покрито с капак на 150 градуса, около 2 часа. После се маха капакът и се пече още 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: