Патешко в гювеч

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Патешко в гювеч1 / 2
22/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
175 мин.
Порции
6
"Патешкото месо буквално само пада от костите, когато го приготвите по нашата рецепта в гювеч"

Необходими Продукти

  • патешко месо - 1 патица или само бутчета
  • лук - 4 малки глави
  • чесън - 5 скилидки
  • моркови - 2 броя средни
  • стафиди - 1/2 ч.ч. тип Златна
  • гъби - 200 г
  • картофи - 3 броя
  • бяло вино - 1 и 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • бахар
  • дафинов лист - 2 броя
  • олио - около 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре е почистеното патешко да се запържи за кратко в сгорещена мазнина, но може и без пържене да се сложи в гювеча. Хубаво го осолете и поръсете с черен пипер.

Нарежете всички почистени зеленчуци по-едро, но не прекалено и го сложете в голям гювеч, след като сте наредили патешкото.

Добавете всички подправки на вкус и стафидите. Разбъркайте, залейте със 100 мл мазнина и виното и сложете капака. Пъхнете да се пече на около 200 градуса за около 2 и 1/2 часа или по-малко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
56
41
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Чудесна рецепта! Благодаря!
08.08.2022 07:15
Ангел Ячев
Ангел Ячев
хареса ми
23.04.2018 11:23
Ангел Ячев
Ангел Ячев
днес ще я пробваме
30.07.2017 09:10