Торта Малиново Кадифе

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Торта Малиново Кадифе
Снимка: Yordanka Kovacheva
6 / 12с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Животът е прекалено кратък, за да се притеснявате за килограми и калории, затворете очи и се насладете на това малиново съвършенство"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • брашно - 330 г
  • яйца - 2 бр. XL
  • захар - 270 г
  • масло - 110 г меко
  • ванилова захар - 15 г
  • прясно мляко - 280 мл
  • малини - 100 г, добре узрели
  • лимонов сок - 15 мл
  • оцет - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • бакпулвер - 1 с.л. (около 15 г)
  • какао - 15 г, натурално, на прах
  • сладкарска боя - червена, по желание
  • За Крем
  • крема сирене - 440 г, тип Филаделфия
  • сметана - 500 мл, сладкарска, неподсладена
  • пудра захар - 200 г
  • ванилия - 2 прахчета
  • За Сиропа
  • прясно мляко - 130 мл
  • малинов ликьор - 70 мл
  • За украса
  • малини - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си две кръгли форми за печене с диаметър 20-24 см. Покрийте дъната им с хартия за печене. Включете фурната да загрява до 180 градуса.

За блатовете, разбийте маслото със захарта докато побелее. Добавяйте едно по едно яйцата и разбийте на пухкаво кремче.

Сипете лимоновия сок, оцета, содата, ваниловата захар и малините, намачкани на пюре. Налейте и прясното мляко.

Пресейте към сместта брашното с бакпулвера и какаото и разбийте за кратко до хомогенност.

Ако желаете да придадете наситено червен цвят на вашата торта, добавете си червена сладкарска боя. По принцип истинската торта Червено кадифе е наречена така поради леко червеникавият оттенък получаваш се от реакцията между какаото и содата бикарбонат. С времето желанието за по- наситен цвят е наложило и добавяне на сладкарска боя за по- голям ефект.

Сместта за блатовете разпределете равномерно по равни количества в двете приготвени форми и изпечете за около 30 минути. След изваждане от фурната, оставете да изстинат напълно върху решетка. Ако сте ползвали форма с диаметър 20 см. и блатовете са дебели може да ги срежете и получите 4 бр. за по-висока торта.

Разбийте крема сиренето със пудрата захар. Отделно разбийте сметаната със ванилията на пухкав сняг. Сипете я към крема сиренето и разбъркайте с плавни движения в кръг докато получите еднородна смес. Приберете в хладилник да стегне.

Надупчете единият блат с вилица и сиропирайте със загретите и смесени прясно мляко и малинов ликьор. Оставете да изстине.

За да сглобите тортата намажете обилно с крем сиропираният блат. Отгоре положете другият и също напоете с мляко и ликьор (по желание може да оставите и сух) В случай, че сте получили 4 блата с по-малък диаметър си редувайте на същият принцип - блат/крем.

С останалият ви крем намажете обилно цялата торта и отгоре украсете с малини.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: