Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Торта Червено кадифе с цветя от швейцарски крем

Торта Червено кадифе с цветя от швейцарски крем

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Торта Червено кадифе с цветя от швейцарски крем
Снимка: Дони Ники
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Торта Червено кадифе за всеки повод"

Необходими Продукти

  • Блат
  • яйца - 3 бр.
  • пудра захар - 280 г
  • масло - 100 г
  • олио - 2 с.л.
  • кисело мляко - 250 г
  • сол - 1/2 ч.л
  • хлебна сода - 1 и 1/2 ч.л.
  • брашно - 250 г
  • нишесте - 50 г
  • какао - 2 с.л.
  • червена боя - 2 ч.л.
  • Крем за сглобяване
  • сладкарска сметана - 300 мл
  • маскарпоне - 500 г
  • пудра захар - 180 г
  • Швейцарски крем
  • белтъци - 100 г
  • захар - 250 г
  • вода - 70 мл
  • лимонтозу - 1/4 ч.л
  • Още
  • масло - 250 г
  • кондензирано мляко - 200 г
  • гелови боички за оцветяване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се сипват пресятото брашно, какао нишестето, както и хл. сода със солта.

В купа се разбива мекото масло за 1-2 минути, добавям се пудрата захар, яйцата, киселото мляко, олиото и боята. Разбърква се добре и на порции се добавят сухите съставки.

В тавата на фурната, покрита с хартия за печене, се изсипва сместа. Пече се на 170 г до готовност.

След като се охлади, с помощта на регулируем ринг се изрязват кръгли какаови блатове с диаметър 20 см.

Сладкарска сметана се разбива с пудрата захар до готовност, добавя се маскарпонето, и се разбърква с миксера за още 1-2 минути.

Върху подходяща чиния или подложка се слагат 2 с.л. от крема, за да се закрепи блатът. Сглобих за по-лесно в ринга.

Редуват се блат и крем, а когато е готова класическата шоколадова торта, рингът се сваля и тортата се измазва и отстрани.

От останалия блат се натрошават трохи, с които се облепва тортата отстрани, и леко по горния край на блата.

Швейцарски крем:

Масленият крем за тортата Червено кадифе се приготвят по следния начин:

Мекото масло се разбива за 3-4 минути на максимална мощност с миксера. На тънка струйка се прибавя кондензираното мляко. Разбива се до получаване на гъст и пухкав крем за торта.

Меренг:

В касерола се сипва захарта и водата. На котлона на максимална мощност за минута и половина започва да ври. Котлонът се намалява на средна степен и се засичат 15 минути, без да се разбърква.

В металната купа на миксера на 5 минута от завирането на сиропа се разбиват белтъците. Готовият врял сироп се сипва постепенно по стената на купата. Разбива се още 1-2 минути.

Оставя се да се охлади малко и двете смеси - маслената и меренговата, се смесват внимателно. Така полученият крем се оцветява с боички и с помощта на подходящи накрайници се правят рози, божури и листенца.

Насладете се на тази разкошна торта червено кадифе с цветя от швейцарски крем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: