Лимонови курабии

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Лимонови курабии
Снимка: Nikoleta Dyulgerova
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Аромат, който ще събере всички бързо около масата - лимонови курабии за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • захар - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • белтъци - 3 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • захар - за поръсване
  • лимони - сок на ½ лимон + кора на 1 лимон
  • брашно - колкото поеме
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На три яйца предварително извадени на стайна температура отделяме белтъците. В купа си слагаме белтъците. Разбиваме ги продължително с бъркалка до побеляване и гъста смес. Добавяме захарта и пак разбиваме добре.

В киселото мляко слагаме пакетчето бакпулвер и разбъркваме. Добавяме и него в купата. Прибавяме олиото и объркваме много добре всичко. Отцеждаме ½ лимона и сока го слагаме при другите съставки.

Настъргваме кората на 1 цял лимон за вкус и аромат и отново объркваме всичко до еднородна смес.

Най-накрая слагаме брашно постепенно на части и объркваме с шпатула. След като стане трудно объркването с шпатула и се получи гъста смес, добавяме още малко брашно и доомесваме с ръка.

Трябва да се получи гладко и меко и леко лепкаво тесто. Слагаме хартия за печене в голяма тава /най-добре на тавата на фурната/. Откъсваме си части от него. Оформяме топки с ръце и ги нареждаме на разстояние.

Получават се 16-17 бр. курабийки Ръсим ги със захар отгоре и печем в загрята предварително на 180-190°C. фурна до готовност.

След като са готови курабийките, ги вадим с шпатулка и редим в чиния.

Хапваме със сок.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Nikoleta Dyulgerova
Nikoleta Dyulgerova
Спазихме рецептата и останахме очеровани
06.04.2020 18:36