Начин на приготвяне
Пресейте брашното в купа и към него нарежете на малки парченца студеното масло. Втрийте с пръсти до получаване на трохи.
Налейте последователно виното, лимоновия сок и анасоновия ликьор (може да използвате мастика или узо), сложете и бакпулвера.
Замесете меко тесто, което разточете върху набрашнен плот на кора, дебела около 0.5 мм.
Изрежете сладки с коледни формички по избор и ги подредете на разстояние в тавичка, покрита с хартия за печене.
Пъхнете в загрята на 200 градуса фурна за 18-20 минути, или докато леко се зачервят отгоре.
Оставете масленките да изстинат напълно и ги оваляйте обилно в пудрата захар.
Забележка: В тази рецепта самото тесто не съдържа захар, но обвивката от пудрата захар дава достатъчна сладост и интересен контраст. За мен тези коледни сладки са перфектни и нямат нужда от повече сладост, но ако желаете, си добавете малко захар и в тестото.
Весела Коледа!