Начин на приготвяне
Разбийте маслото и кафявата захар, докато сместа стане светла и пухкава. В отделен съд разбийте яйцето с меласата.
Смесете канелата, джинджифила, индийското орехче и карамфила с брашното. Добавете содата бикарбонат и щипка сол.
Разбъркайте сухите съставки добре. Поетапно обединете с маслото и захарта. Разбъркайте и добавете яйцето с меласата.
Разбъркайте всичко до получаване на гладка хомогенна смес. Оставете сместа за 20 мин в хладилник, за да работите по-лесно.
Оформете бисквитите. Подредете върху лист хартия за печене, като оставите по малко разстояние между отделните джинджифилови бисквити.
Изпечете коледните сладки на 180°C за 20 мин.
Коментари
Весела Коледа на всички!!