Начин на приготвяне
Пригответе крема, като отделите белтъците от жълтъците на яйцата.
Разбийте жълтъците на водна баня - поставете купата с жълтъците върху купа с вряща вода на котлона. Разбивайте, като добавяте постепенно захарта. Трябва да получите гъст пухкав крем.
Добавете стопения на водна баня шоколад. Оставете крема да се охлади напълно.
Разбийте белтъците със солта на сняг.
В отделна купа разбийте течната сладкарска сметана.
Смесете крема от жълтъци и шоколад с битата сметана и заквасената сметана. Добавете стопения на водна баня желатин. Разбийте всичко много добре с миксер. Накрая добавете белтъците, като смесвате внимателно с шпатула.
Във форма за торта подредете пласт бисквити, потопени за кратко в пряснотo мляко. Покрийте с пласт от крема. Повторете процедурата до изчерпване на съставките.
Оставете тортата в хладилника да се стегне за няколко часа.
Украсете с фигурки от захарно тесто - фондан.