Пълнени ябълки за Бъдни Вечер

26/12/2018
Биляна Владова
отБиляна ВладоваИноватор1904142473
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо290
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • червени ябълки - 5 бр. едри
  • сушени сливи - без костилка, 7 - 8 бр.
  • сушени кайсии - 7 - 8 бр.
  • сушени боровинки - 50 гр
  • лешници - 10 бр.
  • орехи - 10 бр
  • сушен ананас - 5 шайби
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените сливи и кайсии се нарязват на дребни парченца. Слагат се в купичка и към тях се добавят сушените боровинки. Разбъркват се добре за да се размесят относително равномерно плодовете.

Лешниците и орехите се начупват и изчистват от черупките. С помощта на чопър или кухненски робот се смилат на много ситно. Добавят се към сушените плодове. Разбъркват се за да се разнесат и смлените ядки.

Може по желание да се използват и други видове ядки или да се пропуснат изцяло.

Ябълките се измиват хубаво и с остър нож се отрязва кръгче с дебелина около 5мм от горната част на ябълката. В последствие това парче ябълка може да се използва за капаче.

С лъжичка се издълбават ябълките, като внимаваме да не пропуснем някое семенце. Със сместа от плодове и ядки напълваме ябълките и ги похлупваме с шайба ананас.

Подреждаме в тавичка. В нея наливаме 1 ч. ч. вода. Печем ябълките 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Поради липсата на подсладители рецептата е подходяща и за хора с висока кръвна захар.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар