Начин на приготвяне
Накисваме измития боб вечерта, за да го готвим на другия ден. Вече набъбнал го измиваме отново и слагаме на котлона с вода малко над него. След като кипне го изцеждаме, изплакваме в гевгир и наливаме нова вода. Отново повтаряме процеса и след като сме го измили, сипваме количеството вода, необходимо за боб чорбата.
Докато заври нарязваме на полумесеци морковите, наситно лука и чушките. Добавяме ги заедно със шарлана и слагаме капака. След като се варят около 5 минути започваме да овкусяваме с подправките - първо содата, после червения пипер, джоджена, чубрицата, черния пипер и кимиона.
Всичко заедно варим докато боба се свари напълно. Към края добавяме хималайската сол. Боба е готов за сервиране!
Лесна и здравословна рецепта, с традиционен вкус, невероятно комбиниращ се със содената питка, лозовите сърмички и пълнените чушки на Бъдни вечер!
Чудно Вкусно!