Бързи лозови листа в буркани без стерилизиране

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор336851
27/12/2018
"А зимата ще искате лозови сармички, нали - затова сега без оплаквания берете и слагайте в буркани "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 226
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • За 1 буркан
  • лозови листа - 55 - 60 листа
  • За солния разтвор
  • хималайска сол - 5 с.л. на 1 л изворна вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много е важно листата, които берем, да са пресни и крехки, свежи и чисти - без никакви кафяви точки или петънца. Най-добре е да се приготвят на пролет - така ще има листа за вкусни сармички през цялата година!

Измиваме хубаво бурканите и ги подреждаме готови за процеса. Измиваме старателно всички приготвени за затваряне в буркани листа. Започваме да ги подреждаме - 10 листенца едно върху друго с лицевата страна нагоре (когато рулцата се завият, гладката страна да се пада отвътре).

Внимателно, без да ги късаме, навиваме на ролца и завързваме свободно с памучен конец.

Подреждаме в буркан 5-6 ролца - вертикално. За предпочитане са големите класически буркани, за да може листата да не се притискат под капачката, а да се залеят изцяло със солния разтвор.

В отделен съд / кана разтваряме точната пропорция вода и сол. Заливаме бавно по бурканите и затваряме стабилно капачките.

Съхраняваме на хладно, сухо и тъмно място. Преди приготвяне на сарми е желателно да се накиснат във вода 1-2 часа и да се сварят за 5-10 минутки, за да са още по-крехки.

Бърза, лесна и независима от електричеството рецепта, осигуряваща Ви листа за лозови сармички - любими на всички! Наситен автентичен вкус и мирис!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар