Картофи с месо в йенска тенджера

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5879114446
30/12/2018
"Знаете ли защо обичаме картофите и месото в йенска тенджера - защото искаме да не пропуснем и момент от приготвянето на тази вкусотия "
Приготвяне30 мин.
Готвене55 мин.
Общо85 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 403
  • Преглеждания за месеца253
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 400 г бут
  • картофи - 400 г
  • лук - 1 глава
  • подправки - 1 с.л. смес от куркума, черен пипер, кимион, люти чушки, сол
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки. Обелете и нарежете картофите на парчета, като за пържене.

Нарежете лука на дребни кубчета. Загрейте олиото на умерена температура на котлона в дълбок тиган. Запържете месото за около 5-10 мин., като разбърквате периодично.

Добавете лука и пържете още около 5 мин. Овкусете със сместа от подправки и със сол на вкус.

Добавете нарязаните картофи и отново хубаво разбъркайте. Сипете свинското с картофи в йенска тенджера. Добавете малко вода. Гответе около 40 мин. на 200 градуса.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар