Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Картофи с месо в йенска тенджера

Картофи с месо в йенска тенджера

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Картофи с месо в йенска тенджера5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
85 мин.
Порции
3
"Знаете ли защо обичаме картофите и месото в йенска тенджера - защото искаме да не пропуснем и момент от приготвянето на тази вкусотия"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г бут
  • картофи - 400 г
  • лук - 1 глава
  • подправки - 1 с.л. смес от куркума, черен пипер, кимион, люти чушки, сол
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки. Обелете и нарежете картофите на парчета, като за пържене.

Нарежете лука на дребни кубчета. Загрейте олиото на умерена температура на котлона в дълбок тиган. Запържете месото за около 5-10 мин., като разбърквате периодично.

Добавете лука и пържете още около 5 мин. Овкусете със сместа от подправки и със сол на вкус.

Добавете нарязаните картофи и отново хубаво разбъркайте. Сипете свинското с картофи в йенска тенджера. Добавете малко вода. Гответе около 40 мин. на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: