Свинско филе с гъбен сос на тиган

29/12/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 171
  • Преглеждания за месеца204
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се поръсва с подправки - сол, черен пипер, олио и риган. Покрива се с фолио и оставяме в хладилника за час, за да се овкуси.

В загрят грил тиган се пече от двете страни до готовност, после се нарязва на парчета с дебелина от 1-1. 5 см.

Загрява се пълна лъжица масло и олио да се разтопи.

Прибавя се брашното и бъркаме с тел да стане леко златисто. Прибавя се прясно мляко, а после и вода или кубче разтворен бульон.

Разбърква се добре на умерен огън, малко да сгъсти, прибавят се отцедени гъби и готвим още малко на котлона.

Накрая към гъбения сос се прибавят и филии от бонфилето, добавя се сол, черен пипер и лимонов сок. Вкусотия!

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар