Свинско в сос на тиган

Свинско в сос на тиган
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Бързо и вкусно ястие за обяд или вечеря! Класика, която няма как да откажете."

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • сос
  • масло - 40 г
  • брашно - 1 с.л.
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • лимонов сок
  • чесън - 3 бр. скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на свински хапки, поръсете сол, черен пипер и риган.

В загрято олио се запържва, докато стане златисто.

Отделно в тиган се загрява масло, добавете брашното и бъркате с телена бъркалка за кратко. Наливате пилешкия бульон, разтворен в топла вода, и бъркате за 2-3 минути.

Сложете месото в соса и овкусете с нарязани скилидки чесън, лимонов сок и сол на вкус.

Гответе на умерен огън, докато сгъсти и дръпнете от котлона.

Сервира се свинското в сос поръсено с магданоз.

Свинско в сос на тиган сервирайте с топъл хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: