Шоколадова бисквитена торта Ноли

ПетяПетя
Готвач
128
45
155
3
03/01/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 308
  • Преглеждания за месеца446
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • За блата
  • бисквити - 1 п. (330 г) Закуска
  • краве масло - 1 п. (125 г)
  • локум - 1 кутия
  • орехи - 1 ч.ч., нарязани
  • канела - 1 п.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • захар - 3 с.л.
  • За глазурата
  • шоколад - 1 бр., млечен
  • олио - 1 с.л.
  • За украсата
  • шоколадови топчета
  • захарни звездички
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка се поставят локумът (нарязан на ситно), кравето масло, захарта и водата и се слага на огъня до стопяването на локума. Хубаво е да останат малко парченца локум неразтопени.

Маха се от огъня и се прибавят ситно натрошените бисквити и нарязаните орехи.

Слага се и канелата и сместа хубаво се обърква.

Изсипва се в тортена форма с диаметър 20 см и се слага в хладилника (или на студено) да престои поне 2-3 часа.

След което се обръща в подходящ поднос и се залива с разтопения на водна баня или в МФ шоколад заедно с олиото.

Украсата на бисквитената торта е според вашата фантазия и желание. При мен е от ръчно изработени шоколадови топчета от сместа за блата и тематично украсена със звездички.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар