Патешко месо с кисело зеле на фурна

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5939114596
30/12/2018
"Забравете за пилето, най-вкусното зимно ястие, което може да опитате е Патешко месо с кисело зеле на фурна "
Приготвяне40 мин.
Готвене210 мин.
Общо250 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 311
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете киселото зеле на дребно и го овкусете с червения пипер. Нарежете лука и бекона на дребно, а гъбите на тънки парчета.

Загрейте олиото в тиган на котлона на умерена температура и запържете бекона за около 3 мин. Добавете лука и гъбите и гответе още около 5 мин, като разбърквате периодично.

Добавете ориза и малко вода и оставете ястието да се задуши по капак за около 5-10 мин. Изсипете ястието на дъното на дълбока тава. Овкусете със сол и черен пипер.

Поставете патицата върху сместа и около нея и върху нея сложете от киселото зеле. Сипете около 300 мл. вода.

Захлупете плътно с фолио за печене и сложете в загрята фурна на 180 градуса. Печете около 150 мин.

След това отстранете фолиото и печете още около 40 мин., докато печената патица се зачерви апетитно.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Теодора Иванова
Голяма вкусотия!
0
0