Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова торта»Новогодишна руска торта със сметана и боровинки

Новогодишна руска торта със сметана и боровинки

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Новогодишна руска торта със сметана и боровинки
Снимка: Яница Николова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
12
"Обръщаме поглед към тази неустоима новогодишна торта с боровинки и сметана - и повече не можем да откъснем очи от нея"

Необходими Продукти

  • Блатове
  • брашно - 350 г
  • захар - 50 г
  • масло - 100 г
  • яйца - 6 бр.
  • мед - 50 г
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • Крем
  • заквасена сметана - 1 кг
  • лимони - 1 бр., само кората
  • пудра захар - 3 с.л.
  • черни боровинки - около 150 гр, замразени
  • Още
  • орехи - около - 150 - 200 г смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата, захарта и медът се разбиват в купа с бъркалка. Добавя се размекнатото масло и се слага на водна баня, бърка се 10 минути и се отстранява от котлона.

След това в друга купа се пресява брашното и содата, медената смес се сипва. Разбърква се и се омесва гладко тесто.

После се разделя на 5 части и се прибират покрити за 30 минути. След това се разточва всяка на хартия за печене, но диаметърът да е по-голям от тортена форма, пробождат се с вилица.

Пекат се на 250 градуса за около 3 минути или до златисто. Веднага след изпичането се изрязват с подходяща кръгла форма, за да са еднакви.

Сглобяването - в поднос се слага блат и крем от разбърканата (без миксер) сметана, настъргана кора от лимон и пудрата захар, поръсва се с боровинки на всеки ред и т.н.

Намазва се тортата навсякъде с крема и се панира със смлените орехи.

Прибирате сметановата торта в хладилник за 24 часа, добре покрита.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: