Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Пияни новогодишни пържоли

Пияни новогодишни пържоли

Пияни новогодишни пържоли
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Е, на някой са му пияни пържолите, на друг - гостите, важното е да е весело"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г (плешка, врат или бут)
  • лук - 1 глава
  • гъби - 350 г
  • червено вино - 1 к.ч.
  • соев сос - 1 к.ч.
  • универсална подправка - 1 ч.л. пикантина
  • черен пипер - щипка
  • червен пипер - щипка
  • олио - 6 с.л
  • масло - 1 с.л
  • зеленчукова подправка - 1 к.л
  • картофи - 1/2 пакет (бланширани)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на пържоли и ги начукайте.

В купа разбъркайте всички подправки и хубаво омесете пържолите. Напръскайте леко с олио и покрийте с домакинско фолио. Оставете ги да се мариноват за около 2 часа.

Нарежете лука и гъбите на ивици и след като намажете тавичката с олио, подредете малко от лука и гъбите. Подредете плътно пържолите и сложете останалите лук и гъби.

Разтопете маслото и полейте върху гъбите, поръсете ги със зеленчуковата подправка. Сипете една кафена чаша вода и печете във фурната.

Ако искате да са задушени покрийте със фолио, като към края отстранете за зачервяване. Сервирайте с пържени картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: