Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско със зеленчуци и уникален сос

Свинско със зеленчуци и уникален сос

Свинско със зеленчуци и уникален сос
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
3
"Диетите са измислени от хора, които не знаят как се приготвя Свинско със зеленчуци и уникален сос"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • олио - 1 к.ч.
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • праз - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • броколи - 1 розичка
  • сол
  • черен пипер
  • заливка
  • майонеза - 3 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • вода - 3 черпака от варените зеленчуци
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета, поръсваме със сол и черен пипер. Загрява се олио в тиган и запържваме месото до побеляване. Изважда се нареждаме в малка правоъгълна тава.

В същата мазнина се запържва нарязан праз и глава лук. Овкусяват се със сол и когато омекнат се сипват в тавата.

Картофи и моркови, обелени и нарязани на парчета, заедно с броколи се бланшират за 10 минути във вряла вода с малко сол. Изваждат се и отиват в тавата между продуктите.

В купа се разбива майонеза, кисело мляко, горчица, сол на вкус и черен пипер. Заливаме месото и зеленчуците и наливаме три черпака вода от варенето.

Разтръсква се тавата да попие отдолу и печем свинското със зеленчуци в загрята фурна 180 градуса за 40 минути под фолио, сваля се и печем още 20 минути до готовност на месото. Уникален сос, опитайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: