Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Карамелизирани свински хапки с уникален сос

Карамелизирани свински хапки с уникален сос

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Карамелизирани свински хапки с уникален сос
Снимка: Сергей Анчев
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Хапки за душата, поднесени с червено вино, най-вкусни в компанията на приятели"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г от бут или плешка, без кост
  • слънчогледово масло - 4 с.л.
  • захар - 4 с.л.
  • бърбън - 50 мл
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • печурки - 250 г кафява
  • чушки - 1 червена
  • моркови - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • целина - 2 стръка едра
  • черен пипер - смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се почиства от жилки и ципи и се нарязва на хапки, посолява се с пипер и сол.

Гъбите се нарязват на едри парчета, чушката на полукръгчета, морковът на тънки филийки, тиквичката на кубчета, целината на шайби. В силно загрят тиган се запечатват хапките, докато се зачервят.

Изваждат се и в същата мазнина се добавят зеленчуците, оцетът, соевият сос, пипер и сол за 1 -2 мин. да останат хрупкави. В друг съд се слагат 3 с.л. от соса на зеленчуците и захарта. Карамелизират се.

Когато придобие кафяв цвят се добавят бърбънът и месото. След 1 мин се сваля от огъня. Сервира се естествено с чаша ароматно мерло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: