Начин на приготвяне
От продуктите за основното тесто замесете меко тесто, разделете го на две части, като в едната добавите сладкарска червена боя и замесвате.
Разточвате бялото тесто с дебелина около 0. 5 см и изрязвате маргаритки (или нещо друго, по ваш избор) и малки цветчета за звездичките, червените звездички, които ще изрежете (броят им е по ваш избор).
Събирате изрезките от тестото и обединявате с какаото и бакпулвера, предварително разтворени с няколко капки прясно мляко, замесвате добре.
Разточете червеното тесто със същата дебелина и изрежете звездички, колкото са малките цветчета от бяло тесто, слепете ги с цветчетата с мокър пръст с вода.
Събирате останалото червено тесто и смесвате, с вече кафявото тесто и замесвате добре. От него оформете топчета и ги оваляйте в пудра захар.
Печете празничните сладки в тава, постлана с хартия за печене, в предварително загрята на 150 градуса фурна за около 10-15 минути.