Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Панирани свински котлети с праз

Панирани свински котлети с праз

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Панирани свински котлети с праз
Снимка: Храна за Душата
1 / 6с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Опитвате тези котлети и изведнъж разбирате, че това са най-вкусните котлети на света и искате още и още ..."

Необходими Продукти

  • свински котлети - 4 бр.
  • крема сирене - 200 г
  • зелени маслини - 50 г
  • червен лук - 1 глава
  • панко галета - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 50 г
  • праз - 2 стръка
  • червени чушки - 1 бр.
  • сметана - 200 мл
  • масло - 30 г
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете праза на фини лентички. Задушете в бучка масло. Овкусете праза със сол и черен пипер и оставете да омекне.

Когато празът омекне, налейте сметаната и оставете плънката да се готви за още 2-3 минути.

Разбийте крема сиренето в купа. Добавете супена лъжица зехтин. Накълцайте копъра и прибавете. Нарежете на ситно зелените маслини, червения лук и чушката и добавете и тях към сиренето и разбъркайте.

Направете лек прорез плътно до кокала на котлетите. Разрежете от страната на бонфилето, за да образувате пеперуда. Подправете котлетите със сол и черен пипер отвътре.

Поставете лъжица от сметановата плънката с праз. Затворете котлетите с дървени шишчета, като нанизвате на зиг-заг.

Оваляйте котлетите в брашно, потопете в разбитите яйца и завършете панировката в панко галетата.

Изпържете котлетите в нагорещено олио.

Панирани свински котлети гарнирайте с топчици от крема сиренето със зеленчуци и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: