Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински котлети с праз на фурна

Свински котлети с праз на фурна

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Свински котлети с праз на фурна
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Вечеря за цялото семейство - свински котлети с праз на фурна"

Необходими Продукти

  • свински котлети - 1.2 кг
  • свинско месо - 300 г тлъсто (изрезки)
  • праз - 5 стръка
  • черен пипер - щипка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - щипка
  • зелева армия - 200 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За готвенето на тази гозба, ако разполагате, използвайте съд, пригоден едновременно за котлон и за фурна. В случая аз ползвам червената тава на Делимано.

Свинските изрезки се нарязват на малки парченца и се слагат да се изпържат. По този начин ще се стопи мас, нужна ни за готвенето на вкусната гозба.

Когато имаме вече достатъчно количество мазнина, минаваме през нея котлетите - колкото да се запечатат и от двете страни.

През това време нарязваме праза на шайби с дебелина 1. 5-2 см.

Изваждаме котлетите настрана и слагаме праза да се позапържи. Когато се постопи лукът добавяме червения пипер, черния пипер и чубрицата.

Разбъркайте добре и поставете котлетите отгоре. Полейте със зелевата армия (саламура) и добавете толкова вода, колкото да покрие 1/2 от котлетите. Ако е нужно, посолете допълнително.

Поставете алуминиево фолио и прехвърлете съда във фурната, предварително загрята на максимална температура. След 1 час намалете на 160 градуса и продължете с готвенето още 1 час. Отстранете фолиото и оставете ястието да се доготви на изключена фурна още 30 мин.

Сервирайте пържолите топли с чаша хубаво червено вино.

Свинските котлети с праз на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: