Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Печен свински бут със сметана

Печен свински бут със сметана

Потребител#222622Потребител#222622
Чирак
10351731
Печен свински бут със сметана
Снимка: Потребител#222622
2 / 3
01/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
420 мин.
Общо
480 мин.
Порции
10
"Специално предложение за любителите на вкусната мръвка - сочен печен свински бут със сметана"

Необходими Продукти

  • свински бут - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чесън
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • заквасена сметана - 1 кофичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутът се надупчва на няколко места. В дупките се мушкат нарязан морков, скилидка чесън, сол, черен пипер. Приготвеният свински бут се намазва със сол.

Слага се да постои. С фолио се увива и се слага във фурната. Бут от 7 килограма се пече приблизително 5 часа.

Когато се надупчи и върху ножа няма кръв, се изкарва от фурната.В купичка се разбърква сметана и червен пипер. Намазва се бута и се пече във фурната до червеникав цвят.

След това готовият печен бут се разпределя в порционни чинии. Печеното месо гарнираме със салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: