Свински бут на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Свински бут на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
155 мин.
Порции
8
"Крехко свинско месце с любимата гарнитура, кой би могъл да устои на подобно апетитно предложение?"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 2 и 1/2 кг свински бут
  • чесън - 5 скилидки
  • лук - 1 глава
  • розмарин - 3 клонки пресен или сушен
  • домати - 50 мл доматено пюре
  • горчица - 2 с.л. сладка
  • оцет - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • червен пипер - 1 щипка лют
  • черен пипер - на вкус
  • оцет - балсамов за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете свинския бут добре и го накиснете за 12 часа във вода. Пригответе маринатата за месото, като смесите ситно нарязаните лук, чесън и листенца розмарин.

Към тях разбъркайте доматеното пюре, солта, оцетът, черният и червеният пипер. Трябва да се получи доста гъст сос. Намажете с него добре бута и оставете да престои за 6 часа в голям съд.

След като се маринова, се правят разрези върху кожата, полива се с останалата марината и се увива във фолио.

Сложете маринования свински бут да се пече в предварително нагрята на 200 градуса фурна за около 1 час и 30 минути. След това се вади тавата от фурната и с помощта на кулинарна четчица премахнете остатъците от чесън и лук от маринатата, защото могат да изгорят и да навредят на вкуса на печения свински бут.

Намажете печения бут със смес от разтопено масло и 1 с.л. балсамов оцет. Можете да добавите и две супени лъжици сос Уорчестър. Печеният бут с масло се премества върху ново фолио и се пече още 15 минути.

Към този свински бут на фурна може да сервирате разкошно картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

иван
иван
ами горчицата какво става с нея? непише
20.01.2016 14:32