Празнични картофени топчета с масло и магданоз

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор340871
01/01/2019
"Атрактивни картофени топчета, които се топят като масло в устата, подходящи за всякакъв повод "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо806
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • картофи - 6 - 7 бр. големи
  • краве масло - 1/2 пакетче
  • хималайска сол - на вкус, фина
  • магданоз - 1/2 връзка
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и измиваме картофите. Нарязваме ги на ситни кубченца. Сваряваме ги на пара около 20 минути, до пълна готовност. Извждаме ги от ветрилото и в отделен съд ги намачкваме старателно до фино картофено пюре.

Докато са още топли добавяме и маслото, за да се разтопи лесно. Прибавяме на ситно нарязания магданоз и хималайската сол. Всичко заедно намачкваме и разбъркваме. След това започваме да оформяме топчета на ръка, големината колкото една нормална хапка. Желателно е да се охладят преди поднасяне, с цел да се стегне маслото. Подреждаме ги внимателно в блюдо, може да се декорират с червена салата.

Невероятно вкусни топченца, топящи се в устата с нежен нюанс на масло и свеж пролетен привкус на магданоз.

Изключително любими на малки и големи. Атрактивни хапки подходящи за пикник, обяд в кутия, празнична трапеза и гарнитура към Новогодишните ястия.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар