Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Кифлички, меки като памук

Кифлички, меки като памук

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Кифлички, меки като памук
Снимка: Яница Николова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
95 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
125 мин.
Порции
30

Необходими Продукти

  • Тесто
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 100 гр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • заквасена сметана - 100 гр.
  • олио - 100 мл
  • прясна мая - 1 кубче
  • брашно - 700 гр
  • [ощ
  • сирене - 200 гр.
  • масло - 200 гр.
  • яйца - 1 бр., за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото мляко, прясното и заквасената сметана се загряват леко, прибавя се маята, захарта и 2-3 лъжици брашно. Оставя се, докато се надигне, после се добавят яйцата и олиото.

Прибавя се пресято брашно и солта, като се меси меко тесто. Не се слага повече брашно, за да може кифличките да са меки и пухкави.

Оставя се да втаса на топло, покрито със стреч фолио. После, без да се меси, се разточва на 5 мм правоъгълна кора, намазва се с маслото и се наронва сиренето.

Навива се на руло, покрива се с фолиото и се оставя за половин час. След това се разточва на правоъгълник и на триъгълници.

Навиват се кифлички и се нареждат в тава, покрита с хартия. Намазват се с разбито яйце, оставят се за половин час.

Пекат се в загрята фурна на 200 градуса, докато станат златисти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: