Начин на приготвяне
Разтворете маята в топлото прясно мляко и захарта.
Пресейте брашното и добавете щипка сол, разбитите яйца, олиото и разтворената мая и захар и замесете тесто.
Оставете тестото на топло място, за да удвои обема си завито със стреч фолио. След което разделете на 5 равни части, оформени на топчета.
Всяко топче разточете на кора и разделете на 8 триъгълни части, които с част от плънката завийте на кифлички.
Подредете кифличките в намазана с малко олио тава и оставете така за 20 минути. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до лек кафяв цвят на кифлите.
Докато се пекат, в тенджера прибавете захарта, водата и лимоновия резен и сварете сироп 5 минути след завирането му.
Горещите кифли потопете в горещия сироп за кратко от всички страни и подредете в подходящ съд, поръсете с кокосовите стърготини.
Страхотни мини кифлички, колкото повече престояват, толкова по-меки стават.
Сиропираните памук кифлички са готови.
Коментари