Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Задушено свинско с праз и моркови

Задушено свинско с праз и моркови

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Задушено свинско с праз и моркови
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
15
"Три са ключовите съставки към най-вкусното зимно ястие - крехко свинско, праз и моркови, останалите подробности ще намерите в рецептата"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 3 кг
  • уни сос - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • люти чушки - 2 бр. сухи
  • праз - 2 стръка
  • моркови - 6 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на кубчета, измийте и го поставете в тенджера. Прибавете уни соса, черния пипер и лютите чушлета, поставете на силен огън, докато заври, и си пусне собствения сос добре.

Затворете капака на тенджерата и намалете огъня на слаб, оставете да ври, като периодично бъркате. След като започне месото да поомеква, премахнете капака и прибавете нарязаните на шайби моркови. Десет минути след тях прибавете и нарязания на ивици праз.

Усилете котлона и пържите, докато месото остане на собствената си мазнина (но не бива да прегаря). Малко преди да свалите ястието, поръсете с червения пипер, чубрицата и посолете на вкус, разбъркайте и свалете ястието от котлона.

Сочно и супер вкусно месо, което приготвям по новогодишните празници!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: