Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Глазури»Кафява шоколадова глазура за торта

Кафява шоколадова глазура за торта

Кафява шоколадова глазура за торта
Снимка: Росица Петрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Едно от първите неща, които всеки сладкар трябва да знае е как се приготвя кафява шоколадова глазура за торта"

Необходими Продукти

  • шоколад - 150 г
  • сметана - 150 мл сладкарска
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в съд на водна баня сладкарската сметана, шоколада, който предварително сте начупили на парчета, и маслото.

Може да използвате и млечен и натурален шоколад, според предпочитанията ви.

Добре е водата да не завира и затова температурата на котлона трябва да е умерена. Разбърквайте периодично до пълното разтваряне на шоколада и маслото.

След това оставете сместа леко да се охлади, но да остане течна. Полейте с нея добре охладената торта.

Това количество глазура е достатъчно за торта с диаметър 26-28 см.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: