Вкусни хайдушки гювечета

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5692k3
Вкусни хайдушки гювечета4 / 4
03/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Страшно вкусни, много ароматни и лесни за приготвяне - хайдушки гювечета за чудо и приказ"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг крехко от бута
  • кашкавал - 50 г
  • лук - 7 - 8 глави кромид
  • чесън - 2 глави
  • краве масло - 60 - 70 г
  • червено вино - 300 мл
  • зелени чушки - 4
  • яйца - 5 бр.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото от свински бут се нарязва на дребни късчета. Прехвърлят се в купа. Поръсват се с кимиона, солта и черния пипер.

Разбъркват се със ситно нарязаните лук, чесън и чушки. Покриват се с прозрачно фолио. Купата се оставя в хладилник за една нощ.

На дъното на всяко гювече се поставя по парче краве масло. Отгоре се разпределя сместа.

Виното се сипва по равно във всяко гювече.

След което се похлупват с капак или алуминиево фолио.

Гювечетата се поставят да се запекат във фурна на 200°C.

Малко преди да се извадят, всяко се залива с по едно разбито яйце.

Отгоре се поръсва с кашкавал.

Хайдушкото гювече се допича без капак до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: