Хайдушки гювечета

Хайдушки гювечета
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Ей това е приказка - като ни заговорите за хайдушки гювечета, ни стопляте душата"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г
  • печени чушки - 7 - 8 бр.
  • лук - 2 глави
  • олио - 3 - 4 с л
  • картофи - 2 броя
  • люти чушки - 2 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • домати - 1 ч.ч. консерва
  • риган
  • чубрица
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се месото на сочни свински хапки, лук на полумесеци, чушки на ленти, картофи на парчета.

В тенджера се загрява олио, запържва се месото, овкусено със сол и черен пипер.

Добавя се лук, да се задуши и той. Сипваме нарязаните картофи, червени чушки, разбърква се. След минута прибавяме домати, червен пипер и подправки на вкус.

Налива се малко вода и прехвърляме в две класически гювечета. Отгоре се поставя по една люта чушка, затваряме с капак и печем на 180 градуса, до готовност на месото и зеленчуците, около 40 минути.

Сервираме топли нашите хайдушки гювечета.

Поднасяме с мъжка питка и червено вино. Наздраве!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: