Пълнозърнести плетени питки с маслини и босилек

02/01/2019
"Ароматни и здравословни - не пропускайте да си запишете рецептата за тези пълнозърнести плетени питки с маслини и босилек "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо135
  • Преглеждания за месеца134
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера или друг дълбок съд сипваме пълнозърнестото брашно. Към него добавяме и семената – слънчогледовите семки (които предварително сме измили), сусама и маковото семе. Прибавяме и нарязаните маслини.

Подправяме със сушения босилек и ронената чубрица, хималайската фина сол.

Активираме хлебната сода с ябълковия оцет и разбъркваме равномерно всичко заедно. Изливаме чаената чаша вода и започваме да замесваме тесто.

Постепенно доливаме и още половин или две трети от чашата с вода. Омесваме меко и еластично тесто. Разделяме го на 6 равни части, които оформяме на топки и оставяме.

Взимаме първата и разточваме с ръце дълъг равномерен шнур с дебелина около 3 см. Както е показано в снимките, усукваме в плитка и питката е готова. Повтаряме това и с другите топки и ги подреждаме в предварително намазнена с шарлан тава, достатъчно голяма, за да ги побере всичките едновременно.

Намазваме ги и тях (и отгоре и отстрани) с шарлан с помощта на силиконова четчица. Печем ги на 200 градуса за 30 минути.

След като са готови, ги покриваме в кърпа.

Поднасяме топли и ароматни!

Достойни питки за празнична трапеза!

Чудно Вкусно!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар