Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Пълнозърнести питки с маслини, яйце и сирене

Пълнозърнести питки с маслини, яйце и сирене

Пълнозърнести питки с маслини, яйце и сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Отдавна сме заменили хляба у дома с вкусни и здравословни пълнозърнести питки с маслини, яйца и сирене"

Необходими Продукти

  • вода - 1 ч.ч.
  • мая - 1 пакет
  • сол - 1 равна ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • бяло брашно - 1 - 2 ч.ч.
  • пълнозърнесто брашно - 1 ч.ч.
  • плънка
  • яйца - 1 голямо
  • сирене - 100 г натрошено
  • маслини - 10 бр.
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От вода, мая, сол, захар, олио и двата вида брашно се замесва средно меко тесто и оставяме да втаса 1 час на топло, докато удвои обема си.

Разделя се на 4 части, всяка се оформя с намазнени ръце на кръгла питка с кант, като се дъното се изтънява.

В купа смесваме разбито яйце, натрошено сирене и нарязани парченца маслини. С лъжица пълним питките и поръсваме с мащерка.

Печем в загрята фурна на 180 градуса за 25-30 минути до готовност. Сервираме топли за закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: