Начин на приготвяне
Разтворете маята в хладка вода. Пресейте 2 вида брашно в тава и направете кладенче в тях. Сипете в кладенчето маята, зехтина и солта. Замесете меко и еластично тесто и оставете да удвои обема си за около 2 часа.
След това натиснете няколко пъти тестото с юмрук, за да слегне. Разделете го на няколко еднакви парчета и ги оформете на овални или квадратни питки.
Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене и леко намазнена. Оставете ги така да втасат за още час. Загрейте фурната на 180 градуса и с четка намажете питките с разбитото с прясното мляко яйце.
Поръсете ги с леко натрошените семки и сложете да се пекат за около 30-40 минути. Извадете от фурната и охладете върху решетка.