Начин на приготвяне
Патладжаните се разрязват на две по дължина. Изважда се внимателно вътрешността. Получените половинки се поръсват с малко сол и се оставят да се отдели горчивата вода.
В това време в тиган се запържват надробената на ситно вътрешност от патладжаните, каймата, лукът и домата. След като се запържат леко към тях се прибавя измитият ориз и 1 ч. ч. вода. Варят се до полусварено състояние.
Така получената смес се поставя внимателно в ладийките от патладжани. Нареждат се в тава, в която има малко олио и 1 ч. ч. вода. Пече се около 30 мин. Преди да се извади от фурната се поръсва с настъргания кашкавал. Запича се за 1 - 2 минути.
Сервира се поръсено със ситно нарязан магданоз.
Коментари