Крем Свищов

02/01/2019
"Кой може да устои на един добре приготвен крем Свищов - със сигурност ние не можем "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 364
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 4 големи
  • прясно мляко - 1 литър
  • брашно - 7 с.л.
  • захар - 20 с.л.
  • сладко - 1/2 ( вишни, череши, ягоди, боровинки и др. ) ванилия - 2 - 3 шоколад - 1 малък краве масло - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците. В съвсем суха купа от белтъците и 8 с.л. захар разбийте сняг. Изсипете го в тава и го разпределете равномерно по дъното ѝ. С лъжичка поставете върху белтъците тук-там от сладкото.

За кратко печете на 150-160 градуса на средно ниво на фурната. Като се надигнат белтъците, без да порозовяват, изключете фурната, но не бързайте да ги вадите веднага, за да не спаднат.

От млякото отделете 1-2 ч.л. ( за разтопяване на шоколада и маслото). Сложете млякото в подходящ съд и го загрейте на котлона до завиране. От разбитите жълтъци, брашното размито с малко вода, останалата захар и ванилията направете еднородна смес.

След като млякото заври, го отдръпнете от котлона и на тънка струйка при непрекъснато разбъркване добавете яйчената смес. Върнете на котлона и бъркайте, докато кремът се сгъсти.

Готовият крем изсипете върху охладените белтъци. Когато кремът хване коричка полейте на места върху него от разтопените на водна баня шоколад, масло и мляко.

Щом изстине напълно, кремът се насипва със супена лъжица в прозрачни чашки.

Да Ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Марияна Петрова Иванова
Аз също съм от Свищов и когато видях рецептата също доста се зачудих. Сега ми стана ясно:)
0
0
Теодора Мещерова
И аз съм от Свищов, но сспециално този крем защо така е кръстен? Кое му е свищовското?
0
0
Нина Тодорова
Така го кръсти преди години братовчед ми, който е от плевенския край. Много харесваше този крем и винаги когато идваше на Свищов майка ми го приготвяше. След време като поотраснахме той си записа от нас рецептата, а отгоре на листчето написа "Крем Свищов" От тогава в нашето семейство му викаме така.
2
0