Начин на приготвяне
Отделете белтъците от жълтъците. В съвсем суха купа от белтъците и 8 с.л. захар разбийте сняг. Изсипете го в тава и го разпределете равномерно по дъното ѝ. С лъжичка поставете върху белтъците тук-там от сладкото.
За кратко печете на 150-160 градуса на средно ниво на фурната. Като се надигнат белтъците, без да порозовяват, изключете фурната, но не бързайте да ги вадите веднага, за да не спаднат.
От млякото отделете 1-2 ч.л. ( за разтопяване на шоколада и маслото). Сложете млякото в подходящ съд и го загрейте на котлона до завиране. От разбитите жълтъци, брашното размито с малко вода, останалата захар и ванилията направете еднородна смес.
След като млякото заври, го отдръпнете от котлона и на тънка струйка при непрекъснато разбъркване добавете яйчената смес. Върнете на котлона и бъркайте, докато кремът се сгъсти.
Готовият крем изсипете върху охладените белтъци. Когато кремът хване коричка полейте на места върху него от разтопените на водна баня шоколад, масло и мляко.
Щом изстине напълно, кремът се насипва със супена лъжица в прозрачни чашки.
Да Ви е сладко!
Коментари