Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Качамак»Вълшебен качамак с пикантни тиквени кубченца

Вълшебен качамак с пикантни тиквени кубченца

Вълшебен качамак с пикантни тиквени кубченца
Снимка: Илиана Първанова
2 / 9
02/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Докато не опитате този вълшебен качамак, не знаете какво значи наистина вкусен качамак"

Необходими Продукти

  • За качамака
  • качамак - 250 гр
  • сирене - 1 бучица
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • шарлан - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 - 2 щипка
  • вода - 1.2 л
  • За тиквените кубченца
  • тиква - 2 - 3 ч.ч. (на кубченца)
  • шарлан - 3 - 5 с.л.
  • хималайска сол - ½ ч.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • червен пипер - 1/3 ч.л.
  • чили - 1 щипчица
  • чубрица - 4 щипки, сушена стрита
  • босилек - 5 щипки, сушен стрит
  • куркума - 1/3 ч.л.
  • кимион - 1/3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме тиквата и я нарязваме на средно големи кубченца, големи колкото крутони. Разстиляме ги в тава. Поръсваме ги с подправките – хималайска сол, черен и червен пипер, чубрица, босилек, куркума, кимион, чили и шарлан. Разбъркваме старателно равномерно. Печем ги на 200 - 250 °C (зависи от фурната) за около 15-20 минути – до лек загар.

Докато се пекат във фурната, приготвяме качамака.

Сваряваме качамака във врящата вода с шарлан и хималайска сол, като при сипването му бъркаме с телена бъркалка, за да избегнем образуване на бучици. След това продължаваме да разбъркваме с дървена равна бъркалка. Малко преди да е сварен качамакът, прибавяме натрошеното сирене и овкусяваме с черния пипер.

Вече готовия качамак разпределяме с черпак в 3 дълбоки блюда и поръсваме с тиквените кубченца.

Този златен качамак с тиквени билкови леко пикантни кубченца е уникално преживяване. Всяка хапка преминава през няколко вида вкуса и ни пренася в света на ориента. Екзотично ястие подходящо за специална трапеза.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: