Начин на приготвяне
Обелваме тиквата и я нарязваме на средно големи кубченца, големи колкото крутони. Разстиляме ги в тава. Поръсваме ги с подправките – хималайска сол, черен и червен пипер, чубрица, босилек, куркума, кимион, чили и шарлан. Разбъркваме старателно равномерно. Печем ги на 200 - 250 °C (зависи от фурната) за около 15-20 минути – до лек загар.
Докато се пекат във фурната, приготвяме качамака.
Сваряваме качамака във врящата вода с шарлан и хималайска сол, като при сипването му бъркаме с телена бъркалка, за да избегнем образуване на бучици. След това продължаваме да разбъркваме с дървена равна бъркалка. Малко преди да е сварен качамакът, прибавяме натрошеното сирене и овкусяваме с черния пипер.
Вече готовия качамак разпределяме с черпак в 3 дълбоки блюда и поръсваме с тиквените кубченца.
Този златен качамак с тиквени билкови леко пикантни кубченца е уникално преживяване. Всяка хапка преминава през няколко вида вкуса и ни пренася в света на ориента. Екзотично ястие подходящо за специална трапеза.
Чудно Вкусно!