Макарони със сос от сирена

08/01/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър2565
"Лесно и ужасно вкусно - две причини да приготвите тази класическа рецепта още днес "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо686
  • Преглеждания за месеца685
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сложете макароните да се сварят до полуготовност в подсолена вода.

Настържете сирената. Разтопете маслото в дълбок съд на котлона.

Запържете вътре наситнените и пресовани скилидки чесън. Добавете и листата дафинов лист.

Когато чесънът отпусне ароматите си, намалете котлона, добавете поетапно брашното при непрестанно бъркане, за да не се образуват бучки. Трябва да получите гъста паста.

Започнете постепенно да наливате прясното мляко и разбърквайте. Настържете индийско орехче и прибавете в сместа.

Усилете котлона, за да заври Бешамеловият сос, и след това добавете настърганите сирена и разбъркайте, докато се разтопят.

Прехвърлете сварените макарони в тавичка. Залейте със соса от сирена и разбъркайте хубаво, за да проникне навсякъде.

Поръсете обилно макароните със сирене с хлебни трохи и изпечете за 20 мин на 200°C.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар