Пилешки шишчета с ананас и сладко-кисел сос

09/01/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър2505
"Пиле, ананас и сладко-кисел сос - изключително вкусно ястие, което се приготвя за половин час "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо492
  • Преглеждания за месеца491
  • Преглеждания за седмицата145
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • За шишчетата
  • пилешко филе - 400 г
  • ананас - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • лук - 1 глава
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • За соса
  • кафява захар - 50 г
  • оцет - 50 г
  • доматено пюре - 150 г
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • сок от ананас - 150 мл
  • соев сос - 1 с.л.
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Смесете всички съставки за соса в касерола на котлона. Оставете соса да заври и да се редуцира, разбърквайте от време на време.

Почистете, обелете и нарежете ананаса на шайби. Отделете малко количество от плода и го нарежете на малки кубчета за соса. Добавете ги в сместа, малко преди да свалите от котлона. Останалия ананас нарежете на едри кубчета за шишчетата.

Посолете и подправете пилешкото месо с черен пипер. Нарежете го на едри кубчета. Нарежете лука и чушката също на едро.

Нанижете шишчетата като редувате пилешко, ананас, лук и чушка. Изпечете на загрят грил тиган със съвсем малко зехтин. Гарнирайте готовите шишчета със сладко-киселия сос и сервирайте.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар