Начин на приготвяне
Смесете всички съставки за соса в касерола на котлона. Оставете соса да заври и да се редуцира, разбърквайте от време на време.
Почистете, обелете и нарежете ананаса на шайби. Отделете малко количество от плода и го нарежете на малки кубчета за соса. Добавете ги в сместа, малко преди да свалите от котлона. Останалия ананас нарежете на едри кубчета за шишчетата.
Посолете и подправете пилешкото месо с черен пипер. Нарежете го на едри кубчета. Нарежете лука и чушката също на едро.
Нанижете шишчетата като редувате пилешко, ананас, лук и чушка. Изпечете на загрят грил тиган със съвсем малко зехтин. Гарнирайте готовите шишчета със сладко-киселия сос и сервирайте.