Бърз гъбен сос с крема сирене

Ася ЗаевскаАся ЗаевскаПомощник Готвач20722450
04/01/2019
"Не върви да поднесете месото така, затова сме приготвили един бърз гъбен сос, който е готов за не повече от 20 минути "
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 468
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата50
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • печурки - 500 г
  • масло - 1 с.л.
  • крема сирене - 120 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • сол
  • индийско орехче
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • мащерка - 2 - 3 клонки прясна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото в голям тиган и добавете към него нарязаните на ивички гъби. Разбъркайте и оставете да се задушат за 10-на мин.

Овкусете с подправките и добавете крема сиренето (разбъркайте) и сметаната.

Разбъркайте и оставете на огъня за още 3-4 мин.

Това е чудесен сос за месо. Подходящ е за свински пържоли, печено пиле и др.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар