Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пържоли»Пържоли с гъбен сос и топено сирене

Пържоли с гъбен сос и топено сирене

Пържоли с гъбен сос и топено сирене
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Може и да не сме прави, но ние пържоли без гъбен сос и топено сирене не одобряваме"

Необходими Продукти

  • пуешки пържоли - 4 бр.
  • гъби - 10 бр.
  • сметана - 500 мл за готвене
  • бяло вино - 1/2 к.ч.
  • лук - 1 бр.
  • топено сирене - 3 бр. (триъгълничета)
  • бучка масло
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган или тенджера разтопете маслото. Запечатайте пържолите от двете страни. Извадете и заделете в чиния.

В същата мазнина сложете гъбите, които предварително сте обелили и нарязали на филийки. Изчакайте да се запържат хубаво.

През това време изчистете и нарежете лука на дребно. Добавете го при гъбите. След като омекне, налейте бялото вино. Изчакайте да изври алкохолът и добавете сметаната и пържолите, които заделихме.

Посолете и варете на бавен огън до желаната гъстота и готовност на пържолите.

Няколко минути преди да изключите, добавете топеното сирене.

Изключете и сервирайте пуешките пържоли, докато са топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: